• Galileo Galileï:

  ‘Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem hooguit helpen het in hemzelf te ontdekken.’

 • Dwight Eisenhower:

  ‘Leiderschap is de kunst om iemand anders zover te krijgen iets te doen wat jij gedaan wilt hebben omdat hij het wil doen.’

 • Hendrik Ibsen:

  ‘Een gemeenschap is als een schip; iedereen zou bereid moeten zijn het roer te nemen.’

 • Ryunosuki Satoro:

  ‘Ieder voor zich is een druppel. Samen zijn we een oceaan.’

 • Carl Jung:

  ‘Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf.’

Follow us on Twitter

Anders Werken, Anders leren 


anders werken anders lerenPassievoorzorg & netwerkorganisatie 'ZorgVooruit' varen een andere koers! 

Jarenlang heeft de oprichter van Passievoorzorg in loondienst en in opdracht voor trainingsbureaus vaardigheidstrainingen & deskundigheidsbevordering gegeven en zichzelf de vraag gesteld 'Wat levert deze training de organisatie op korte - en lange termijn op?

Uit ervaring durft Passievoorzorg uit te spreken dat de training werkt als een spuit 'adrealine'. De deelnemer krijgt een boost van positieve energie, de kaars wordt aangestoken. Enthousiast keert men terug naar de praktijk. Terugkomend in de praktijk wordt de kaars langzaam aan uitgedoofd, omdat het systeem (het gedrag en de cultuur) niet mee is bewogen en de deelnemer in zijn ééntje staat en al snel wordt teruggeworpen in het bestaande systeem.

De trainingsbureaus handelen volgens het gezegde van Einstein : 'Als we blijven doen wat we altijd al deden, krijgen we wat we altijd al kregen". 

Passievoorzorg doorbreekt dit handelen om te kiezen voor een andere insteek. Passievoorzorg werkt aan het vergroten van effectief gedrag. Want zowel bij stagnatie als ontwikkeling ligt het voornamelijk aan het gedrag van een persoon en zelden aan zijn of haar inhoudelijke kennis. 

Trainen van deskundigheidsbevordering & vaardigheden van verzorgend en verplegend personeel leidt niet automatisch tot veilig comfortabel en met plezier werken in de zorg. Om die reden gaat Passievoorzorg & Zorgvooruit uit de van de drie K's:

 1. De kracht van binding tussen mensen;
 2. De kracht van vertrouwen;
 3. De kracht van samenwerken

Pasievoorzorg werkt op een manier waarbij het leren gewoon op de werkvloer plaatsvindt of de praktijkvoorbeelden mee worden genomen in een labsituatie. De leervragen van mensen die ze dagelijks op hun werk tegenkomen vormen in onze trainingen (on the job) het uitgangspunt.

Het natuurlijk leren staat voorop, door doen en ervaren. Want voelen zegt zoveel meer dan woorden. Met deze nieuwe weg begeleiden wij zorgorganisaties naar 'een leven lang leren'. 

Build by AnninkStudios based upon a template of Joomla51.com