• Galileo Galileï:

  ‘Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem hooguit helpen het in hemzelf te ontdekken.’

 • Dwight Eisenhower:

  ‘Leiderschap is de kunst om iemand anders zover te krijgen iets te doen wat jij gedaan wilt hebben omdat hij het wil doen.’

 • Hendrik Ibsen:

  ‘Een gemeenschap is als een schip; iedereen zou bereid moeten zijn het roer te nemen.’

 • Ryunosuki Satoro:

  ‘Ieder voor zich is een druppel. Samen zijn we een oceaan.’

 • Carl Jung:

  ‘Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf.’

Follow us on Twitter

Loslaten, stilstaan & van richting veranderen:

In 2008 ben ik met Passievoorzorg gestart vanuit mijn Passie voor de zorg en voorzorgsmaatregelen. 

trea

       

De niet gekozen weg van Robert Frost

Twee wegen splitsen zich in een geel woud,
en vol spijt omdat ik ze niet alle twee kon bereizen
Als de ene reiziger die ik was, bleef ik lang staan,
En keek de ene af zo ver ik kon
Tot waar hij afboog het struikgewas in.

Twee wegen splitsen zich in het woud, en ik .....
Ik nam het minst bereisde pad,
En dat heeft alle verschil gemaakt

'De keuze' van E. Goldratt

 

Het gedicht is de metafoor van mijn zoektocht naar het vormen van mijn visie op integrale aanpak preventiebeleid fysieke belasting & de meerwaarde die ik u als klant kan bieden. De spreuk “Je moet eerst loslaten, om van richting te kunnen veranderen” is dan ook op mij van toepassing.

De eerste twee jaar durfde ik niet echt op eigen benen te staan, ofwel los te laten. Ik deed een enkele klus voor Passievoorzorg, maar de honger naar zekerheid “loondienst” had de overhand. In 2009 & 2010 heb ik dan ook nog drie loondienstfuncties aanvaard, waarbij ik op basis van zelfreflecties in 2011 de keus heb gemaakt om het ‘minst bereisde pad’ te gaan bewandelen. Werken vanuit mijn passie, vanuit mijn autonomie, en tegen de stroom in durven zwemmen.

Lef om los te laten & stil te staan
Loslaten is een keuze, maar oh zo lastig om de zekerheden te laten varen en te vertrouwen op jezelf en het universum. Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat loslaten ruimte geeft om gedachten te ordenen, ideeën met anderen te delen om te creëren en tijd oplossingen biedt.

Ik geloof in het uitgangspunt dat ‘toeval niet bestaat’ en dat alles op ons pad een doel heeft. Ook al heb je niet op alles invloed, je hebt wel invloed op hoe je met dingen omgaat. Loslaten is dan uiteindelijk bevrijdend.

Ik ben op zoek gegaan naar synchroniciteit en naar synergie. Dit stilstaan heeft geleid tot het vormen van mijn plan van aanpak om preventiebeleid fysieke belasting in organisaties te borgen en mensen op mijn pad te ontmoeten die hierin een bijdrage kunnen leveren, waarbij we (samen)werken vanuit netwerkorganisatie ‘Zorgvooruit’. Ik vertrouw erop dat we met elkaar meerwaarde bieden om de gezonde medewerkers nu en in de toekomst duurzaam in te kunnen zetten.

En gezondheid onderhouden begint bij jezelf en Passievoorzorg ondersteunt organisaties hierin door te werken aan effectief gedrag van medewerkers, slimmer werken in het primaire proces & adviseren in soort – en goed gebruik van hulpmiddelen.

Build by AnninkStudios based upon a template of Joomla51.com