• Galileo Galileï:

  ‘Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem hooguit helpen het in hemzelf te ontdekken.’

 • Dwight Eisenhower:

  ‘Leiderschap is de kunst om iemand anders zover te krijgen iets te doen wat jij gedaan wilt hebben omdat hij het wil doen.’

 • Hendrik Ibsen:

  ‘Een gemeenschap is als een schip; iedereen zou bereid moeten zijn het roer te nemen.’

 • Ryunosuki Satoro:

  ‘Ieder voor zich is een druppel. Samen zijn we een oceaan.’

 • Carl Jung:

  ‘Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf.’

Follow us on Twitter


treaPassievoorzorg is opgericht door Trea van der Wijk MBA. In 1989 heb ik mijn HBO diploma Ergotherapie in Amsterdam behaald. Ik heb werkervaring opgedaan in o.a. de ouderenzorg en een reumakliniek, waarbij holistisch, methodisch werken en handelen vanuit normen & waarden belangrijke pijlers waren. Werken vanuit de visie "de client als vertrekpunt". Zijn normen & waarden te ondersteunen om een zelfstandig leven met of zonder hulp te kunnen leiden. Hier is mijn liefde ontstaan voor het ondersteunen van de eigen regievoeringvoering, voorlichtingskunde en veranderkunde.

Vanuit voorlichtingskunde heb ik de overstap gemaakt naar de commerciële dienstverlening, waar ik onderzoek deed naar de fysieke belasting van o.a. verzorgend personeel en facilitaire dienstverlening. Dit op het gebied van communicatie, gedrag en de vijf W’s. Deze W's staan voor: Werkomgeving/inrichting, Werktaken, Werkmethoden, Werkhouding & Werkmaterialen. Deze onderzoeken leiden tot aanbevelingen en trainingsvoorstellen.

Jarenlange ervaring in de zorg & mijn studies(opleidingsadviseur, leergang coachen, bedrijfskunde & E-MBA) hebben geleid tot andere paradigma’s in denken en handelen die ik graag deel met directie, managers & professionals in de zorg. Borgen van fysieke belasting met als doel 'Gezond Veilig Verantwoord Werken' vraagt om gezondheidsmanagement: een integrale aanpak met gedeelde en eigen verantwoordelijkheid van alle medewerkers in alle lagen van de organisatie. 

Mijn passie, intuitie, sensitiviteit, enthousiasme en tomeloze energie gebruik ik om mensen in beweging te brengen, om te komen tot veranderbereidheid en te werken aan een gezamelijk doel & ‘droom’: Gezonde arbeidsomstandigheden waar iedere medewerker met plezier veilig en verantwoord wil werken'. 

Vanuit binden & boeien, persoonlijk Leiderschap, weet ik mensen tot denken aan te zetten, inzicht te geven in eigen handelen en verantwoordelijkheid te leren nemen en te geven. Te komen tot het ontwikkelen van mensen en processen, waarbij plezier in zorg en het leveren van kwaliteit samenkomt.

Passievoorzorg gaat voor persoonlijke ontwikkeling en teamgroei, door leren en ontwikkelen vanuit verschillende invalshoeken. Kennis delen is meer dan vermenigvuldigen alleen, en om die reden ben ik afgestudeerd op het onderwerp 'Hoe organiseert een netwerkorganisatie met freelancers zich op basis van Rijnlands Denken (principle based organiseren) met één identiteit naar de markt? Op basis van de opgedane kennis werkt Passievoorzorg met een netwerk 'zorgvooruit'. Dit netwerk bestaat uit professionals met een diversiteit aan vakmanschap om vragen in de zorg te kunnen bedienen die gericht zijn op het primaire proces, kwaliteit van zorg en gezonde medewerkers. 

Heeft u als freelancers in de zorg interesse in het netwerk, dan kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Build by AnninkStudios based upon a template of Joomla51.com