• Galileo Galileï:

  ‘Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem hooguit helpen het in hemzelf te ontdekken.’

 • Dwight Eisenhower:

  ‘Leiderschap is de kunst om iemand anders zover te krijgen iets te doen wat jij gedaan wilt hebben omdat hij het wil doen.’

 • Hendrik Ibsen:

  ‘Een gemeenschap is als een schip; iedereen zou bereid moeten zijn het roer te nemen.’

 • Ryunosuki Satoro:

  ‘Ieder voor zich is een druppel. Samen zijn we een oceaan.’

 • Carl Jung:

  ‘Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf.’

Follow us on Twitter

Maar wij communiceren ook veel met ons lichaam en onze energie. Soms is dat wat we van buiten laten zien, niet in overeenstemming met wat we van binnen werkelijk voelen. Dit heeft te maken met hoe we de werkelijkheid interpreteren. Deze interpretaties roepen gevoelens en reacties op, die ons gedrag bepalen. Vaak zijn we ons hiervan niet bewust. En realiseren we ons dus niet welke invloed dit heeft op het contact met de ander. 

Een hond kent geen taal en heeft geen boodschap aan goede bedoelingen of intenties. Zij communiceren met lichaamstaal en energie. Honden voelen feilloos aan of dat wat je laat zien klopt met wat er van binnen bij je speelt. Hierop reageren zij. Je kunt hen niet bedotten, hoe hard je ook je best doet om door uiterlijk gedrag te verbloemen dat je je van binnen onzeker, gespannen, ongeduldig of gefrustreerd voelt. Als jij zuiver en duidelijk bent in de communicatie naar een hond, zullen zij hun best doen om te begrijpen wat je van hen wilt. Er onstaat verbinding en samenwerking. Bij mensen werkt het precies zo. 

Honden zijn daarom fantastische spiegels. Zij geven jou op een eerlijke manier feedback op de non-verbale signalen die jij uitzendt. Zij oordelen hier niet over. Er is wat er is. Honden leven volledig in het hier en nu. Zij worden niet gehinderd door het verleden en houden zich niet bezig met de toekomst.

Passievoorzorg is van mening dat alles draait om het in contact met elkaar staan en elkaar willen begrijpen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars kwaliteiten. Elkaar waarderen om wie we zijn en leren samen werken vanuit elkaars kracht.

Dit alles hangt samen met taal. Taal, verbaal geuit in samenhang met lichaamsuitingen en energie. Dit verklaart mijn ondersteunende foto’s op mijn website, waarin de communicatie is vastgelegd tussen mij en mijn hond Zoey. Zoey is een boerboel met een eigen karakter, die mij geleerd heeft te spelen met mijn stemgeluid en lichaamstaal. Boerboel staan bekend

In de workshops ‘Coachen met honden’ onder leiding van Margareth de Vries, nodig ik één ieder uit deze ervaring jezelf cadeau te doen. 

 

treaenhondjeapart

Build by AnninkStudios based upon a template of Joomla51.com