• Galileo Galileï:

  ‘Je kunt een mens niets leren. Je kunt hem hooguit helpen het in hemzelf te ontdekken.’

 • Dwight Eisenhower:

  ‘Leiderschap is de kunst om iemand anders zover te krijgen iets te doen wat jij gedaan wilt hebben omdat hij het wil doen.’

 • Hendrik Ibsen:

  ‘Een gemeenschap is als een schip; iedereen zou bereid moeten zijn het roer te nemen.’

 • Ryunosuki Satoro:

  ‘Ieder voor zich is een druppel. Samen zijn we een oceaan.’

 • Carl Jung:

  ‘Alles wat ons aan anderen irriteert, kan ons iets doen begrijpen over onszelf.’

Follow us on Twitter

Lerende Organisatie

Passievoorzorg werkt met de principes van een lerende organisatie:

Passievoorzorg leert mensen in de organisatie beseffen welke stilzwijgende waarheden als vanzelfsprekend worden aangenomen, alsmede de verwachtingen en aspiraties die bepalen welke keuzes men in de organisatie maakt. Met behulp van persoonlijk leiderschap, mentale modellen en systeem denken kan men op productieve wijze onderzoeken en veranderen. 
Om de interactie te veranderen, moet men niet alleen de formele structuren binnen de organisatie veranderen, maar ook de moeilijk herkenbare interactiepatronen tussen mensen en processen. De gemeenschappelijke visie, systeem denken en teamleren zijn hier specifiek op gericht.

Individuen en teams kunnen vat krijgen op moeilijke barrieres in de organisatie. Deze barrieres zijn gecreerd door wensen, verwachtingen, overtuigingen en gewoonten van mensen. Door het niet aanvechten van deze barrieres worden ze versterkt en in stand gehouden wat leidt tot acceptatie van een natuurlijk verschijnsel en worden ze onzichtbaar.

Dit vraagt dan ook om bewustwording van ‘het denken en de interactie in uw organisatie’, om vaardigheden te ontwikkelen om te kunnen veranderen. Dit is de eerste stap:afwijken van de gebaande paden om op weg te gaan naar het versterken van het gevoel van eigen waarde en zelfvertrouwen.

Build by AnninkStudios based upon a template of Joomla51.com